Search for content, post, videos

Seyyide’nin 43. sayısı çıktı!

Seyyide dergisinin 43. sayısı Kudüs dosyasıyla çıktı.

Seyyide dergisinin 43. sayısı çıktı. Yayın Yönetmenliğini Sare Tamgüney Ziyansız’ın yaptığı Seyyide’nin bu sayısı “Kudüs Özel Sayısı” olarak hazırlanmış.

Dergi Şefika-Zeynep Belmen’in kaleminden Esmâ-ül Hüsna ile açılıyor. Dergide yer alan bazı yazılar ve yazarları şöyle: Kübra Yalabık – “Ümmü’l Hakem bint Zübeyr (r.a.)”, Kadriye Aktuğ – “Amr b. Âs (r.a.) II”, Sibel Eraslan – “Üzgünüm Beyefendi Tarafsız Kalamam”, Nevin Meriç – “Kudüs ve El-Halil’de Bir Başka Akar Zaman ve Mekan”, Semanur Sönmez Yaman – “Gitmek Ya Da Gitmemek”, Fatma Toksoy – “Bizim Neden Montefiore Gibi Dindaşlarını Düşünenimiz Yok?”, Zeynep Men – “Mescid-i Aksa Olmasaydı Mi’raç Olur Muydu?”, “Kutsal Mekanların Üçüncüsü, Mescid-i Aksa” – Melek Engin Aktemur, “Kudüs En Az İstanbul Kadar Bizimdir” – Nejla Ceyhan, “Anne Bana Kudüs’ü Anlat” – Esra Nur Gencal, “Filistinlilerden Kelepir Arazi” – Ayşe Çınar, “Aksa’da Cem Olmak Ya Da Olmamak” – Ayşegül Yıldırım Kara, “Aile Kültür Mirasımız Kudüs” – Esma Betül Acar, “Maskelerin ve Mesafelerin Şehri Kudüs” – Nihan Kaya.

Bu sayının Konuşu-Yorum köşesinde “Bir Müslüman Kudüs’ü Neden Ziyaret Etmeli?” başlıklı röportajıyla Nevin Soysal Aydın yer alıyor. Fatma Toksoy Mesnevi’den köşesinde “Mescid-i Aksa Canlı ve Dipdiri” diyor, Ayla Abak “Şiirlerde Kudüs”ü sunuyor. “Hüseyin Tamgüney Hocamızın Mavi Marmara Yolculuğu” adlı derlemeyi Büşra Nur Baykal yapıyor.

GİMDES Başkanı Dr. H.Kâmi Büyüközer “Gayr-i Müslim Mutfağından Beslenerek Müslüman Kalınmaz” derken, Betül Özgür Yörük, “Kadınların Gelin ve Damat Kriterleri Üzerine Araştırma”sını paylaşıyor. M. Hilal Yazıcı Uçar “Amerika’da Müslüman Olmak”tan bahsederken, Merve Dadanlar Şifalı Bitkiler’de “Portakal Bahçeleri”ni, Arzu Sarıtaş bir nebze tefekkür için “Leylek”leri anlatıyor. Emel İştar “Ekonomide Sağlık Turizminin Önemi”, Fatma Özgüç Çömlek “Çocuğumu Alerjiden Nasıl Korurum” ile bizleri bilgilendirirken, Kadriye Aktuğ Abdülkâdir-i Geylâni’den esintiler sunmaya devam ediyor. Çocuklar Kadriye Bayraktar’ın “Çölde Açan Gül” hikâyesini okuduktan sonra Aslıhan Toksoy’un faaliyet bahçesinde “Mescid-i Aksa Yapbozu” yapıyor. Fatma Toksoy’un hazırladığı bulmaca-öğrenmece ile çeşitli sebeplerle Filistin’e gidip orada vefat eden sahâbîleri bulup öğrenirken, Güzin Osmancık’ “Cevizli İncir Tatlısı” tarifi veriyor.

Seyyide’nin genç eki Genç Seyyide Şefika-Zeynep Belmen’in hazırladığı haberlerle başlıyor. Kadriye Bayraktar Asr-ı Saadet’ten Haberler sunmaya devam ederken, Özlem Çelik “İnsanlar Neden Dindar Değildir?” diye soruyor. Hilal Gülgönül’ün “Müslümanın Duruşudur Kudüs” ve Kübra Yalabık’ın “Bir Sevdadır Öğretmen Olmak” başlıklı yazılarının da yer aldığı ek Şefika-Zeynep Belmen’in hazırladığı ödüllü test ile bitiyor. Ayrıca Genç Seyyide’deki ödüllü testin doğru cevaplarınıinfo@seyyidedergisi.com adresine gönderen ilk iki kişiye 1 yıllık Seyyide Dergisi ve Genç Seyyide hediye.

 

Kaynak: http://www.dunyabizim.com/seyyide-dergisi/23152/seyyidenin-43-sayisi-cikti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *